Fed’s Kashkari avfärdar Bitcoin som en leksak och jämför den med mössor

Neel Kashkari har avskedat Bitcoin som en spekulativ „leksak“ efter att ha av misstag utlöst sin bull run.

Avfärdade Bitcoin som en leksak för spekulation

Neel Kashkari, president för Federal Reserve Bank of Minneapolis, avfärdade Bitcoin som en leksak för spekulation vid ett online-seminarium i måndags.

Han jämförde världens största kryptovaluta med en börsvärde på över 629 miljarder dollar med Beanie Babies, vilket gjorde en av de tröttaste jämförelser som vanligtvis erbjuds av kryptokurrency-kritiker:

För några år sedan spekulerade folk på Beanie Babies. Nu spekulerar de på Bitcoin.

Medan han tog upp frågor om GameStop-dramat, avvisade Kashkari också beslutsamt tanken på att ändra sina synpunkter på penningpolitiken på grund av den spännande spekulativa glöd:

Det är för dem att göra, och om de tjänar pengar, bra. Och om de förlorar pengar, det är på dem. Jag tänker inte alls på att ändra mina åsikter om penningpolitiken på grund av spekulanter i dessa enskilda aktier.

Kommentaren som utlöste Bitcoins bull run

Tillbaka i mars blev Kashkari viral efter att ha nämnt att det fanns „en oändlig summa kontanter“ vid Federal Reserve i en intervju i 60 minuter, vilket orsakade inflationsrisk.

Det finns tillräckligt med kontanter i det finansiella systemet, och det finns en oändlig mängd kontanter i Federal Reserve. Vi kommer att göra vad vi behöver för att se till att det finns tillräckligt med kontanter i banksystemet.

Bitcoin, vars totala utbud är strikt begränsat till 21 miljoner, har ökat över 593 procent sedan hans kommentarer.