Uniswap Recaptureert DeFi Buzz met UNI Token’s Airdropped Debut

Uniswap’s governance token, UNI, dat woensdagavond werd gelanceerd, is de afgelopen 24 uur in een achtbaanrit geweest, maar ondanks de prijsvolatiliteit zou de totale marktcap van UNI de geautomatiseerde marktmaker (AMM) de komende jaren tot een van de meest waardevolle decentrale financieringsprojecten (DeFi) kunnen maken.

Gebaseerd op 1 miljard uitstaande lopers en een huidige marktprijs van $3,50, heeft het project een impliciete marktwaarde van $3,7 miljard op een volledig verdunde basis, volgens gegevens die door CoinGecko zijn samengesteld. Er is momenteel 829,7 miljoen dollar aan cryptoactiva beschikbaar voor Uniswap, volgens DeFi Pulse.

Sinds zijn lancering, bereikten de prijzen van UNI een hoogte van $4.08 alvorens terug naar ongeveer $3 te gaan aangezien de afgelopen gebruikers van Uniswap hun airdropped UNI penningen eisten.

Als een risicodragend project, hief Uniswap $11 miljoen op in een Serie A financiering onder leiding van Andreessen Horowitz, samen met Union Square Ventures, Paradigm en een paar andere prominente fondsen begin augustus, en verkocht aandelen van Universal Navigation Inc., het bedrijf achter het protocol, aan zijn investeerders.

Ongeveer 178 miljoen UNI (ongeveer 17,8% van het totale aanbod) zal worden toegewezen aan investeerders met een vierjarige vestingcyclus die, tegen de huidige prijs, ongeveer 600 miljoen dollar waard is.

Toen de beurs zijn Serie A ronde deed, was er speculatie-investeerders konden potentieel rendement ontvangen door middel van een protocolvergoeding van 0,05%, die werd geïntroduceerd in de tweede versie van Uniswap. De fee-functie is momenteel echter uitgeschakeld.

Meer dan 50.000 adressen hielden UNI vast in de perstijd, waaronder de maker van zijn concurrent SushiSwap, Chef Nomi. Het teken van Uniswap kwam slechts een week nadat SushiSwap meer dan $800 miljoen aan Bitcoin Code activa van de eerstgenoemde migreerde om zijn concurrerende WMA te jump-starten.

UNI reacties

Andre Cronje, de ontwikkelaar van het DeFi-protocol Yearn.Finance, zei dat hij „meh“ was bij de verrassende lancering van de UNI-munt. Volgens Cronje leek het er meer op dat Uniswap defensief reageerde op de dreiging van SushiSwap. Het bestuursmedicijn van het project van Cronje, YFI, werd verhandeld bij $32.038 in de perstijd, omhoog een duizelingwekkend bedrag van zijn aanvankelijke handelsprijs bij ongeveer $32, die zijn project een waardevaststelling van geschatte $961.7 miljoen geeft.

In tegenstelling tot UNI waren er geen toewijzingen van YFI aan de teamleden of investeerders van het project, wat betekent dat het volledig door de gebruikers wordt bestuurd.

De totale waarde in Uniswap steeg met 7,22% in de afgelopen 24 uur, terwijl de cijfers voor SushiSwap en Yearn.Finance allebei 14,28% en 14,48% tot 631,9 miljoen dollar en 661,7 miljoen dollar bedroegen, respectievelijk, volgens DeFi Pulse.

Velen namen aan sociale media om de aanvankelijke airdrop van UNI te prijzen. Een minimum van 400 UNI werd aan iedereen die Uniswap voor september gebruikte, gedropt. Sommigen noemden het „stimulans voor etherische gebruikers“.

Grote gecentraliseerde uitwisselingen, waaronder Binance en Coinbase Pro, maakten binnen een paar uur na de lancering een lijst van UNI’s. OKEx ging zelfs zo ver dat het een volledige set van handelsinstrumenten voor het afdekken van UNI aanbood, inclusief spot trading, margin, swap trading en coin-marginated perpetual swap. Coinbase is een van de investeerders van het project.